GOSB Asistanlar Birliği’nden Sokak Hayvanları Yararına Kermes!
Gebze Organize Sanayi Bölgesi Asistanlar Birliği (GOSBAB), sokak hayvanlarının beslenme, barınma ve tedavi gibi ihtiyaçlarının karşılanması için kermes düzenledi.
20 – 21 Temmuz tarihlerinde GOSB Meydan Binası’nda düzenlenen etkinlikte, sokak hayvanları yararına çeşitli gıda, tekstil ürünleri, hediyelik eşya, Atatürk tabloları, kitap vb birçok ürün satıldı.
Kermeste konuşan GOSBAB Kurucu Başkanı Aytaç Şenyıl, destek veren herkese teşekkür etti. Dernek statüsünde olmamasına karşın başta Gebze olmak üzere kentte, ülke genelinde OSB’ler camiasında kabul gören birliğin, daha önce birçok sosyal etkinliğe imza attığını kaydeden Şenyıl, benzer toplumsal duyarlılık çalışmalarının artarak süreceğini belirterek, insanlar kadar, hayvanların da yaşam hakkı olduğunu, hasta, bakıma muhtaç hayvanların barınaklarda tedavi edilmesi gerektiğini, GOSBAB olarak kermesten elde edilecek gelirin, Gebze Balçık Köyü’nde bulunan bir barınağın tamiratı ve bakımı için kullanacaklarını söyledi. Ayrıca, kermese destek veren, başta GOSB olmak üzere, Amerikan Life, Siyahi Turizm, Peynirci Baba, Sultan Pastahanesi, Namet, PAGEV, Açelya Çiçek Evi, Özge Peyzaj, Beşler Sucukları ve GOSB Meydan Binası kiracılarına yaptıkları bağışlar ve ziyaretlerinden dolayı teşekkürlerini iletti. Çevre OSB’lerden ve GOSB çalışanlarının
katkılarından da son derece memnun olduklarını sözlerine ekledi.
GOSBAB Hakkında
GOSBAB, (Gebze Organize Sanayi Bölgesi Asistanlar Birliği) GOSB’un (Gebze Organize Sanayi Bölgesi) 27. yaş günü olan 05 Mart 2013 tarihinde resmi olarak kurulmuş, kurucu üyelerin katılımı ile yapılan toplantıda ilk Yönetim Kurulu oluşturulmuştur.
Birliğin Kuruluş Amacı; GOSB’da bulunan katılımcılar arasındaki iletişimin güçlendirilmesi, uygulama birliğinin sağlanması ve gelişmelerden anında haberdar olunabilmesi, Türkiye’de ilklere imza atmış, her konuda örnek alınan ve marka olan GOSB’da olmanın öneminin benimsenmesi ve daha ileriye taşınmasına yardımcı olunması amacıyla, asistanlara düşebilecek görevlerin belirlenmesi, asistanlık görevinin ifasında yaşanan sorunlara çözüm üretilmesi ve bunların paylaşılması, bölgenin daha yakından tanınması, komşuluk ilişkilerinin kurulması ve pekiştirilmesi hedeflenmiştir.
Bu amaca yönelik, eğitimler düzenlemek, bölge içinde kaynaşmanın sağlanması için organizasyonlar/etkinlikler yapmak, mesleğe yönelik konferanslara, seminerlere v.b. katılmak, sosyal sorumluluk projelerinde yer almak, örneğin; huzur evleri, kadın sığınma evleri, kadın cezaevleri, otistik çocuklara yönelik yardımlar, kermes düzenlemek, SHÇEK v.b. yerlere ziyaretler yapılması birliğin faaliyetleri arasında yer
almaktadır.
GOSBAB’da iki tip üyeye yer verilmiştir. GOSB katılımcılarının üst düzey yönetici asistanlarından oluşan üyeler asıl üyelerdir. Ancak, GOSB sınırları içindeki veya dışındaki grup kuruluşlardan da katılımcı üye alınabilmektedir. Bu kişiler katılımcı üye olarak adlandırılmakta, her türlü etkinlikte birlikte hareket edilmekte sadece Yönetim Kuruluna seçme ve seçilme hakkına haiz değildirler. Amaç, daha sonra başka ad altındaki birliklerle yapılacak birleşmelerde, adından da anlaşılacağı üzere, GOSB sınırları içinde yerleşik katılımcıların asistanlarının söz hakkının sağlanmasıdır. Hedef, Türkiye’de yer alan OSB’lerin Asistanlar Birliklerinin yer aldığı OSBAB Üst Kuruluşu’nun (Organize Sanayi Bölgeleri Asistanlar Birliği Üst Kuruluşu) hayata geçirilmesidir.
Leave a Reply